Harta site-ului
Ajutor
Procesul de atestare - în continuă desfăşurare
Procesul de atestare - în continuă desfăşurare

La data de 23 februarie 2023, conform REGULAMENTULUI de atestare a cadrelor didactice din învățământul general, profesional tehnic și din cadrul structurilor de asistență psihopedagogică aprobat prin ordinul Ministrului Educației, Culturii și Cercetării nr. 1091 din 07.10.2020 am participat în cadrul Consiliilor pedagogice din instituţiile preuniversitare monitorizate: gimnaziile Oxentea și ”Ștefan cel Mare” Molovata.
REGULAMENTUL nominalizat stipulează faptul că atestarea cadrelor didactice este benevolă și se realizează o dată la cinci ani pentru confirmarea sau conferirea consecutivă a gradului didactic doi, unu și superior. Rezultatele procesului de atestare la nivel instituțional sunt examinate în cadrul Consiliului pedagogic din instituție și, conform Capitolului III, Secțiunea I, pct. 33 au participat în cadrul etapei de totalizare a procesului de atestare, dar și a probei - Studiu de caz pentru conferirea/confirmarea gradului didactic doi. Studiu de caz reprezintă o metodă de confruntare directă a participanților cu o situație reală, autentică, luată drept exemplu, reprezentativă pentru un set de situații și evenimente problematice. Evaluarea prezentării studiului de caz s-a efectuat conform grilei date:
Grila de evaluare a studiului de caz:
1. Definește problema constatată în studiul de caz.
2. Demonstrează cunoașterea documentelor de politici educaționale în contextul soluționării problemei constatate în studiul de caz propus.
3. Prezintă modul de aplicare a prevederilor actelor reglatorii în contextul soluționării problemei constatate în studiul de caz propus.
4. Identifică posibilele riscuri în caz că această problemă nu este soluționată.
5. Prezintă intervenția personală pentru soluționarea problemei.
6. Enumeră recomandări pentru evitarea apariției unor astfel de probleme. 
7. Exprimă coerent, convingător și argumentat soluțiile propuse.
Din 4 profesoare care au depus cereri pentru confirmarea/conferirea gradului didactic II o profesoară a confirmat gradul didactic în baza Capitolului II, pct. 21 a Regulamentului nominalizat care are următorul conținut: Personalul didactic care confirmă un stagiu de activitate didactică de 30 de ani în învățământ sau care a atins vârsta de pensionare își păstrează gradul didactic deținut la prezentarea următoarelor acte:
a) cererea de păstrare a gradului didactic depusă până la data de 15 septembrie (Anexa nr. 3);
b) copia ultimului certificat de conferire/confirmare a gradului didactic;
c) adeverința de la locul de muncă care confirmă cei 30 de ani de activitate didactică, copia buletinului de identitate sau copia legitimației de pensionar.
Consiliile pedagogice din ambele instituții au luat decizia de a înainta candidaturile cadrelor didactice la confirmarea /conferirea gradului didactic II.
Aduc sincere mulțumiri administrațiilor din gimnaziile Oxentea și ”Ștefan cel Mare” Molovata pentru responsabilitatea și corectitudinea de care au dat dovadă în procesul de atestare în anul de studii 2022 – 2023.

Violeta TOLSTENCO, Şef Secţie politici educaţionale 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Procesul de atestare - în continuă desfăşurare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta